#BGizbori: Više lista nego na parlamentarnim izborima

Čak 25 lista kandidovalo se za predstojeće izbore za Skupštinu Beograda, saznaje portal Ekonomske Vesti.

Do sada je proglašeno 16 lista, a još devet je “na kontroli”.

U odnosu na parlamentarne izbore održane 2016. godine, u Beogradu će biti pet lista više. A u odnosu na prethodne izbore u Beogradu, ove godine će gradjani prestonice imati dve opcije više.

Prva na listi i na ovim izborima u Beogradu je koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke – “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”. Slede liste: “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija”, “Da oslobodimo Beograd – Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka Srbije, Nova stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni”, “Aleksandar Šapić – Gradonačelnik”, “Šta radite bre – Marko Bastać”, “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate”, “Dr Miloš Jovanović – Demokratska stranka Srbije”, “Zelena stranka Srbije”, “Beograd ima snage – Zavetnici”, “Dragan Djilas – Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju!”, “Inicijativa Ne davimo Beograd Žuta patka – Čiji grad, naš grad”, “Ruska stranka – Mile Milošević”, “Predrag Marković – Pokret obnove Kraljevine Srbije”, “Dr. Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” i “Zelena stranka – Kakav Beograd želiš? Misli”.

Medju strankama i pokretima čije su liste i potpisi predati Gradskoj izbornoj komisiji, a koje još nisu potvrdjene, nalaze se i Liberalno-demokratska partija, Nijedan od ponudjenih odgovora, Ljubiša Preletačević Beli…

Poslednji izbori za Skupštinu Beograda održani su 16. marta 2014. godine. Najviše glasova na tim izborima odnela je lista oko Srpske napredne stranke (43,62%), potom oko Demokratske stranke (15,7%), a u gradski parlament su ušli još i lista oko Socijalističke partije Srbije (11,49%) i Demokratska stranka Srbije (6,39%). Vlast u Beogradu u tom četvorogodišnjem periodu činile su koalicije oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, a potom im se priključio i deo odbornika Demokratske stranke Srbije.

One thought on “#BGizbori: Više lista nego na parlamentarnim izborima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com