BiH: Mostovi koji nikog ne povezuju

Bosna i Hercegovina će uskoro imati dva mosta, koji bi trebalo da je povezuju sa Srbijom i Hrvatskom, ali zbog nepostojanja graničnih prelaza neće biti u funkciji, pišu banjalučke Nezavisne novine.

„To je ludost. Zadužujemo se ogroman novac za projekte koji ne služe ničemu, a da ne govorimo da ne donose nikakvu ekonomsku korist. Sve radimo na silu i gradimo politički da bismo zadovoljili Srbe, Hrvate i Bošnjake u BiH, a što ti projekti nemaju smisla – nikom ništa. Nema planova, nema strategija, sve se radi politički i to je jedan haos”, kaže za Nezavisne Ševal Kovačević, veštak saobraćajne struke.

Uskoro će, piše taj list, biti završen most na Savi kod Svilaja, koji je i jedan od najvažnijih projekata na Koridoru 5C, ali još ni na vidiku nema graničnog prelaza, zbog čega most neće biti u funkciji i neće služiti ničemu bez obzira na to što je koštao malo manje od 54 miliona KM. Most BiH povezuje s Hrvatskom.

Ista situacija je s mostom Bratoljub, koji spaja Bratunac i Ljuboviju, odnosno BiH i Srbiju. Taj most izgradjen je pre dve godine i još nije u funkciji jer ne postoji granični prelaz, pišu banjalučke Nezavisne novine.

U u jednom i u drugom slučaju granični prelaz treba da izgradi Uprava za indirektno oporezivanje BiH, ali sve koči Savet ministara BiH, koji treba da obezbedi novac, objašnjava taj list.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com