Dizel motor je dobar, elektro nam se ne svidja

Značaj koji automobilska industrija ima za celu ekonomiju Nemačke, teško je izmeriti. Ogroman je. Zato nema ambicioznog nemačkog političara i stranke koji sme dočekati predstojeće parlamentarne izbore, a da se u aktuelnom dizel-sporu nije izjasnio u korist automobilske industrije i dizelaša.

Nemačka ministarka privrede Brigite Cipres danas je dala svoj doprinos učvršćujući veru u dizel i podvlačeći sumnju u konkurenciju koja se radja – elektro automobile.

„Dizel se ne sme potceniti ili diskreditovati, to je na kraju krajeva dobar motor“, rekla je ona.

Upotrebljavajući na radost medija arhaične nemačke reči, Cipres je dodala: „Malo je zapao (dizel motor) u opštu nemilost, ali ne s pravom“.

Ona nije propustila da stvar dizel pojača razotkrivajući slabosti konkurencije odnosno elektro motora: „S elektro nismo mnogo oduševljeni“, rekla je ona a prenosi Frankfurter algemajne cajtung. I objasnila da se trenutno u Nemačkoj ne proizvode baterijske stanice, a nije rešeno ni pitanje lagerovanja baterija pošto im istekne šestogodisnji rok.

Nemačka automobilska industrija protivi se utvrdjivanju godine posle koje u Nemačkoj neće biti registrovani novi automobili s dizel motorima. Istovremeno je protiv obaveze da se dizel motori usavrše ugradnjom novih tehničkih rešenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com