Kad bi Nemačka cenila Šredera kao Rusija…

Za manje od mesec dana u Nemačloj se održavaju parlamentarni izbori i, kao na zapovest, ključni političari su se manje ili više oštro ogradili od ruskog poslovnog angažmana bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera. Uključujući tu i kandidate socijaldemokrata kojima je, baš nezgodno, javno pritekao u pomoć.

Ali ipak nismo mi u Srbiji baš jedini kojima se svidja Šrederova aktivnost – nama, jer Šreder pokazuje da je moguće: i Evropa i Rusija. Šrederom se, ali iz malo drugačijih razloga, ponosi bivši šef Nemačke železnice Hartmut Medorn. Važno je napomenuti da je Medorn sada član Nadzornog odbora Ruske železnice! On se ne može načuditi nemačkoj histeriji zbog Šrederovog angažmana u ruskoj kompaniji Rosnjeft: „Nemačka bi trebalo da se ponosi što je jedan bivši kancelar zbog svoje stručnosti, toliko tražen u Rusiji“.

„Da je Šreder više cenjen ovde kod kuće, on bi svoje sposobnosti još više stavio na raspolaganje Nemačkoj“, rekao je Medorn.

Gerhard Šreder je predsednik skupštine akcionara firme Severni tok 1, šef je Uprave firme Severni tok 2, a sad je predložen za nezavisnog člana Nadzornog odbora naftne kompanije Rosnjeft.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com