Država bez dugovanja izvođačima radova na Koridoru 11

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da država, kao ni preduzeća „Koridori“ i „Putevi Srbije“, nemaju nikakvih dugovanja prema izvođačima radova na Koridoru 11.

mihajlović

Mihajlović je istakla da se završava deonica Ljig–Preljina, i naglasila da se svi radovi na putnoj infrastrukturi obavljaju u predviđenom roku.

Ona je napomenula da se vode razgovori sa predstavnicima konzorcijuma koji čine kompanije „Azvirt“ i „Sinohidro“ o nastavku gradnje obilaznice oko Beograda.

Takođe, kako je dodala, pregovara se i sa kineskim partnerima i kompanijama o modelima finansiranja za izgradnju Koridora 11 od Čačka do granice sa Crnom Gorom.

Prema njenim rečima, to nije frekventan put, ali je strateški važan jer se ne odnosi samo na povezivanje Srbije i Crne Gore, već i na izlazak na more i luku.

Mihajlović je navela da se za sada i dalje razgovara o tome da li država da obezbedi novac za taj autoput iz kredita ili da bar na jednom delu ima koncesiju, uz napomenu da će nakon formiranja nove vlade biti jasnija slika o ovom pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com