Veliki potencijal banjskog turizma u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić posetio je danas banju Selters u Mladenovcu, u kojoj je za izgradnju spoljašnjeg bazena i pratećih sadržaja resorno ministarstvo izdvojilo 30 miliona dinara.

ljajić

Ljajić je tom prilikom istakao da predstoji proces modernizacije i restrukturiranja banja u našoj zemlji, kako bi se taj kapital oživeo i banje stvorile novu vrednost u smislu povećanja ukupnog turističkog prometa.

Država nastoji da kroz razvoj turističke infrastrukture pomogne koliko može u svim onim banjama koje poseduju resurse i mogućnosti za dalji razvoj, ukazao je potpredsednik Vlade.

On je naveo da su banjska lečilišta u prošloj godini u proseku beležila posetu 82 odsto domaćih turista i samo 18 odsto stranih gostiju, što je zanemarljiv procenat s obzirom na sve ono što Srbija poseduje u banjskom turizmu kao prirodni potencijal.

Prema njegovoj oceni, banja Selters ima velike mogućnosti, imajući u vidu to da se nalazi blizu Beograda, autoputa i Aerodroma „Nikola Tesla“, ali da je neophodno da se ulože sredstva u njenu rekonstrukciju.

Banjski turizam kao resurs mora se u potpunosti staviti u funkciju, što podrazumeva i javno-privatno partnerstvo i veća ulaganja države, pre svega u izgradnju putne i svake druge infrastrukture, ali i nove investicije kroz privatni sektor, zaključio je Ljajić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com