Jedino Žirinovski profitirao od izbora

Samo je Liberalno demokratska partija Rusije Vladimira Žirinovskog dobila više glasova na danas održanim parlamentarnim izborima u Rusiji nego na izborima 2011. godine, tvrde sagovornici TV kanala Rusija 1.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Centralne izborne komisije LDPR je danas dobio 17,12  odsto glasova prema nešto više od 11,67  odsto 2011. godine. Tako se LDPR sa četvrtog popeo na drugo mesto među ruskim političkim partijama, prema privremenim neslužbenim rezultatima danas obavljenih parlamentarnih izbora.
vladimir-zhirinovsky
Žirinovski je rekao da će drugo mesto njegove partije na izborima, ako do kraja na drugom mestu ostane, biti blistavija pobeda od prvog mesta Jedinstvene Rusije. On je rekao i da je LDPR stranka regiona, a ne Moskve i strašno se obrušio na moskovsku inteligenciju pa je, navodeći primere iz istorije, rekao da je ona takva da bi i Bonapartu dočekala sa hlebom i solju.
Na izbore  u Rusiji je, prema izborima koji još nisu konačni, danas izašlo oko 10 miliona glasača manje nego 2011. godine, tvrdi se u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovim“. Prema privremenim rezultatima u Državnoj dumi će poslanike imati četiri stranke.

Ove godine se u Rusiji prvi put glasalo po mešovitom sistemu odnosno uvedeni su jednomandatni izborni okruzi gde su kandidati nastupali lično i izabrani su po većinskom sistemu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com