Kako su svoj razgovor videli Vučić i Alijev

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev razgovarali su koncem prošle nedelje telefonom. Na inicijativu Vučića, saopšteno je na zvaničnom sajtu azerbejdžanskog predsednika.

Povod za razgovor bio je nedavni protest Azerbejdžana zbog toga što je Jermenija koristila municiju proizvedenu u Srbiji tokom jermensko-azerbejdžanskog graničnog oružanog konflikta.

Na sajtu azerbejdžanskog predsednika se navodi:

„Predsednik Vučić je izrazio žaljenje što je oružje proizvedeno u Srbiji korišćeno od strane Jermenije tokom tog vojnog sukoba. On je rekao da će visoka delegacija Srbije uskoro biti poslata u Azerbejdžan da istraži situaciju. Predsednik Ilham Alijev je izrazio zadovoljstvo odlukom predsednika Srbije da pošalje visoku delegaciju da istraži navedene činjenice i razgovara o saradnji… Predsednik Ilham Alijev se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na pozivu da poseti Srbiju“.

Na sajtu predsednika Srbije Aleksandra Vučića se povodom telefonskog razgovora dva predsednika navodi:

„Predsednik Vučić je predsedniku Alijevu rekao da Srbija veoma ceni prijateljstvo i uspostavljeno strateško partnerstvo sa Azerbejdžanom i da se nada jačanju saradnje, a na osnovama Akcionog plana, koji su potpisali predsednici Vučić i Alijev. Zato je još jednom uputio poziv azerbejdžanskom kolegi da poseti našu zemlju, a datum posete biće dogovoren u narednom periodu. Da bi poseta bila što bolje pripremljena, predsednik Vučić će u Baku poslato svog specijalnog izaslanika“.

Dakle, visoka delegacija za istragu izvoza oružja iz Srbije, ili specijalni izaslanik za pripremu posete Ilhama Alijeva Srbiji? Ili oboje?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com