Ko je Srđan Knežević?

Ime Srđana Kneževića (1979) vlasnika Knez agrara, koji je juče otvorio modernu farmu svinja u selu Ljukovu kod Inđije, sredinom se ove godine pojavilo u novinskim vestima o najnovijoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u Srbiji. Rangiran je na peto mesto.

Pre Srđana Kneževića pažljivim posmatračima nije promakla iznenadna i brza ekspanzija firme Knez petrol, čije su pumpe počele naročito brzo da se šire od aprila 2012. godine kad je Knez petrol u jednom danu na svoje ima preregistrovao benzinske pumpe u 12 mesta i gradova širom Srbije. Otad pa sve do registrovanja ogranka odnosno benzinske pumpe prošlog meseca u Kuršumliji, Knez petrol nije prestao da se širi. Prema zvaničnim podacima od aprila 2012. do novembra 2014. godine Knez petrol je svojoj mreži dodao 47 benzinskih pumpi i jedan motel (Mladenovac). Prema informacijama Ekonomskih Vesti radi se o konverziji duga za isporučene naftne derivate u vlasništvo.

Prema zvaničnim podacima firma Knez petrol osnovana je 2004. godine. Od 2010. do 2013. godine je broj zaposlenih povećala sa 121 na 520. A promet joj je porastao sa 18,8 milijardi dinara 2010. godine na 40,3 milijarde dinara 2012. godine da bi joj promet 2013. godine pao na 37,6 milijardi.

Srđan Knežević je vlasnik i direktor Knez agrara, dok je on vlasnik a njegov otac Savo Knežević direktor Knez petrola. O Kneževićima se malo zna, sem da porodičnu kuću imaju u Batajnici – Zemun gde im je registrovana i firma.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com