Kupuj američko: A uniforme Trampovog obezbedjenja proizvedene u Meksiku

Američki predsednik Donald Tramp ne odustaje od svoje predizborne parole „America first“ i odlučnosti da Amerikanci kupuju američko i zapošljavaju Amerikance.

Državne službe Amerike pozvane su da naprave analizu koliko se same drže ove predsedničke preporuke. Prema izveštaju američke vlade – malo. Teoretski mogle bi je se držati 100%, ali po ceni koja bi za poreske obveznika bila najmanje za 50% veća od sadašnje.

Naime, poziva se na taj izveštaj Frankfurter algemajne cajtung, pokazalo se da čak i pripadnici obezbedjenja američkog predsednika nose uniforme koje nisu proizvedene u Americi. Ni to nije sve – pripadnici američkih tajnih službi nose uniforme proizvedene van Amerike, i to pretežno u Meksiku. Američki predsednik Donald Tramp ne odustaje od namere da na granicu sa tom zemljom podigne zid.

„Homeland security“ je odgovorila i na upit: da li bi se uniforme njenih pripadnika mogle nabaviti u SAD. Teoretski – da, navedeno je u odgovoru. Ali bi američki poreski obveznici morali platiti po komadu uniformi od 50% do 150% više nego što plaćaju sada!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com