Majka se povukla, Tereza Mej buduća premijerka Velike Britanije

Nakon što je njen intervju za The Times žargonski rečeno zapalio britansku javnost, Andrea Lidsom,  ministarka energetike, povukla se iz trke za predsednicu Konzervativne partije. To znači da će Tereza Mej, ministarka unutrašnjih poslova, biti nova liderka konzervativaca, a samim tim i nova premijerka Velike Britanije.

Lidsomova je nakon objavljivanja povlačenja iz trke istakla kako je to „u najboljem interesu države“ jer bi devetonedeljno nadmetanje između Mejove i nje naškodilo Velikoj Britaniji „u vremenu nakon Brexit-a“.

Ona je dodala i kako je prošli vikend bila „u suzama“ zbog negodovanja njenih kolega u vezi sa spornim intervjuom, u kojem je, izvučeno je iz transkripta razgovora, rekla: „Iskreno, mislim da zbog toga što sam majka imam veoma stvaran udeo u budućnosti naše države, opipljiv udeo“, te potom takvu svoju poziciju uporedila sa činjenicom da Mejova nema decu.

Dejvid Kameron, odlazeći premijer, sada će najverovatnije ubrzati proces svog odlaska. Naime, očekivalo se da Kameron zvaničnu ostavku da posle 9. septembra, za kada je bilo planirano izjašnjavanje članova Konzervativne partije o novoj liderki, ali se sada njegov odlazak očekuje već u narednih nekoliko dana.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com