Mihajlović: Putarina poskupljuje za 10%

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u narednih mesec dana biti doneta odluka o poskupljenju putarina za 10 odsto.

mihajlović

Mihajlović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), podsetila na to da je cena putarine poslednji put povećana 2008. godine, uz napomenu da će se u narednih mesec dana razmatrati taj predlog JP „Putevi Srbije“.

Nakon što ovo preduzeće obrazloži svoj predlog i pošalje ga Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako je objasnila, održaće se sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija kako bi se uvidelo kakvo je stanje naših finansija i da li to možemo da uradimo.

Ona je ukazala na to da je probijen rok za završetak deonice autoputa Ljig–Preljina, zbog čega će od investitora zahtevati objašnjenje zbog kašnjenja, dodavši da će država naplatiti penale ukoliko nadzorni organ potvrdi da je to moguće.

Mihajlović je podsetila na to da je autoput završen 97 odsto i da se izvode finalni radovi, ali da zabrinjava protok informacija jer o poteškoćama na terenu i eventualnom kašnjenju nisu obavešteni Vlada Srbije, premijer i resorno ministarstvo.

Prema njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je formiralo tehničko-finansijsku grupu koja treba da utvrdi razloge kašnjenja ovog projekta, čija se ukupna vrednost procenjuje na 300 miliona evra.

Ona je, izražavajući očekivanje da će radovi biti okončani do kraja građevinske sezone, objasnila da su nastali tehnički problemi u dva tunela i na jednom mostu.

Mihajlović je, govoreći o završetku petlje Vrčin, rekla da će radovi kasniti mesec dana zbog kiše koja je padala gotovo ceo jun, tako da je zbog objektivnih okolnosti došlo do kašnjenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com