NELT: Država nam konfiskovala imovinu zbog Beograda na vodi

Kompanija NELT Co saopštila je da joj prošlog petka „konfiskovan“ objekat od 1.800 kvadratnih metara u Travničkoj ulici broj 3 u Beogradu, a zbog izgradnje naselja Beograd na vodi.

„Rušenje objekta je u toku“, navodi se u saopštenju kompanije NELT Co.

Oni smatraju da je postupak, koji je zvanično sproveden kao eksproprijacija, zapravo konfiskacija jer je „privatna imovina oduzeta bez naknade, u ime i za račun drugog pravnog lica pod formom javnog interesa“.

„Zakon o utvrdjivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja gradjevinske dozvole radi realizacije projekta Beograd na vodi, leks specijalis, donet u vreme kada je Republika Srbija kao korisnik eksproprijacije, bila jedini osnivač i vlasnik preduzeća Beograd na vodi d.o.o sa 100 odsto državnim kapitalom. Rešenje o eksproprijaciji naše imovine doneto je nakon 21. avgusta 2015. godine, u vreme kada Republika Srbija kao osnivač nije bila vlasnik 100%, niti većinski vlasnik preduzeća za realizaciju projekta Beograd na vodi, već je bila manjinski vlasnik sa 32 odsto udela“, istaknuto je u saopštenju.

Kompanija NELT Co dodala je i da je ovaj postupak oduzimanja imovine sada ostvaren isključivo u privatnom interesu kompanije BWCI iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com