Kinezi ulažite u Srbiju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uputila je danas poziv kineskim kompanijama da ulažu u Srbiju, uz ocenu da postoji još mnogo mogućnosti za uzajamnu saradnju dveju zemalja.

kina

Mihajlović je u Palati Srbije, gde je održan sastanak članova Vlade sa 30 privrednika iz Kine koji su zainteresovani za ulaganja u našu zemlju, podsetila na to da su Srbija i Kina strateški partneri i prijatelji, kao i da se u ovom trenutku veliki broj kineskih projekata odvija u Srbiji.

Naša zemlja može još više da iskoristi određene mogućnosti sa kineskim kompanijama i razgovaraćemo o njihovoj realizaciji, poručila je ona.

Mihajlović je, ističući da je Srbija otvorena za strana ulaganja, još jednom pozvala kineske kompanije da ulažu u energetske i infrastrukturne projekte, ali i da učestvuju u privatizaciji srpskih preduzeća.

 

Predsednik Upravnog odbora „Jihaj grupacije“ za obrazovanje Linda Vang ocenila je da će članovi delegacije Kine koji su došli u posetu Srbiji ostvariti konkretne rezultate u pregovorima sa srpskom stranom.

Vang je navela da članovi delegacije dolaze iz raznih delova sveta i da su veoma uspešni biznismeni u oblastima kojima se bave, uz napomenu da su u delegaciji predstavnici državnih i privatnih preduzeća, od kojih neka posluju u inostranstvu.

Nadam se da ćemo u toku posete Beogradu pronaći projekte koji će nas dovesti do obostrane koristi, istakla je ona i dodala da predstavnici kineskih preduzeća žele da iskoriste priliku da unaprede odnose u oblasti infrastrukture, obrazovanja i poljoprivrede.

Današnjem sastanku sa predstavnicima kompanija iz Kine prisustvovali su gotovo svi ministri u Vladi Srbije, predstavnici privrednih komora i ostalih organizacija.

Tokom narednih dana, kineska delegacija će obići Privrednu komoru Srbije i sastati se sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, koji će im predstaviti projekat Beograd na vodi, a posetiće i Užice i Zlatibor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com