Niš: Radnici smeju u toalet samo uz odobrenje šefova

Rukovodstvo fabrike Olimpias u Nišu zaključava toalete kako radnici ne bi mogli da ih koriste kad god imaju potrebu, već za njihovu upotrebu treba da traže odobrenje od nadređenih, prenosi portal Južne vesti.

Fabrika, koja radi za italijanski Beneton, u maju prošle godine je zbog anonimnih prijava bila predmet obrade inspekcije rada i tada je utvrđeno da su toaleti zaključani i da se ključevi nalaze kod administratora. Fabrici je naloženo da radnicima omogući neometano korišćenje toaleta i po tom nalogu je postupljeno, ali je već prilikom kontroli u junu i julu ove godine zatečeno isto stanje – zaključani toaleti.

Da situacija poprimi komičnu notu pobrinulo se domaće zakonsko rešenje – poslodavci jesu u obavezi da radnicima obezbede toalete, ali nije precizirano da oni moraju da budu otključani.

Inspekcija rada je inače u fabrici Olimpias, dodaju Južne vesti, uočila povrede Zakona i ugovora o radu u oblasti prekovremenog rada, kao i nepravilnosti u primeni propisa o bezbednosti na radu.

Vlasnik fabrike Olimpias u Nišu je italijanska kompanija Olimpias Group S.R.L, a prema finansijskom izveštaju za 2015. godinu u ta fabrika je te godine u proseku imala 201 zaposlenog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com