Radulović: Nacrt zakona o ulaganjima legalizuje sklapanje tajnih ugovora

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ ocenio de je Nacrt zakona o ulaganjima protivustavan i da legalizuje sklapanje tajnih ugovora i pozvao premijera Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije da ga povuku iz procedure.

Radulović

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ upozorava javnost na skandalozan i protivustavan Nacrt zakona o ulaganjima koji preko leđa Ministarstva privrede priprema kabinet premijera, a kojim se, praktično, ceo pravni sistem Republike Srbije stavlja van snage i zamenjuje leks specijalis kraticom za favorizovane domaće i strane investitore koji su po volji vlasti.

Ovim Nacrtom se protivustavno ozakonjuje sklapanje tajnih ugovora vlasti i pogodnih investitora i na mala vrata suspenduje Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. U Nacrtu zakona, u članu 25 navedeno je da se „protiv rešenja kojim se odbija slobodan pristup informacijama od javnog značaja iz investicionog programa ili posebnog investicionog ugovora ne može izjaviti žalba, a u smislu zakona koji uređuje slobodan pristup informacijama od javnog značaja“.

Premijera očigledno boli javnost i pokušava da sakrije sve štetne ugovore koje je potpisao u ime građana Republike Srbije u poslednje 3.5 godine. Krije ugovore između JAT-a i Etihada (dva je objavio, tri sakrio), za “Beograd na vodi”, prodaju bačke zemlje Arapima. Krije i štetne ugovore prethodne vlade Borisa Tadića, od kojih su najštetniji ugovor sa Fiat-om i ugovor za NIS.

Ovim zakonom Aleksandar Vučić potvrđuje glavnu tezu Verice Barać, čijim se radom i imenom besramno politički okoristio: korupcija je u vrhu države. U samom vrhu. Aleksandar Vučić je centar i glavni pokretač korupcije u Srbiji danas. Vizija premijera za Srbiju je očigledno da u NAŠOJ zemlji cementira SVOJU korupmiranu državu i da od Srbije napravi zemlju jeftine radne snage. Pitanje koje postavljamo svakom građaninu Srbije je: da li ćeš mu dozvoliti?

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ poziva premijera i njegovu Vladu da povuku ovaj protivustavan i duboko koruptivan zakon iz procedure. Ovim predlogom zakona se urušava pravni sistem Republike Srbije. Umesto uvođenja reda i jednakih pravila za sve, nesposoban premijer pokušava da ozakoni korupciju u Srbiji. Umesto ovog zakona, predlažemo premijeru da pod hitno u javnu raspravu stavi Nacrt zakon o poreklu imovine za koji je pre dva meseca gromoglasno najavio da će biti gotov sredinom septembra.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com