Cecin koncert: Za „kulturno uzdizanje“ Niš platio DVA DINARA

Koncert folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović za Novu godinu po Julijanskom kalendaru, Grad Niš je platio 2 (slovima: dva) dinara.

Novi Sad, 14. januara 2015 - Pevacica Svetlana Ceca Raznatovic nastupa na Trgu slobode. Proslavi Nove godine po Julijanskom kalendaru u Novom Sadu prisustvovalo je vise 60.000 ljudi. Grad Novi Sad je po tradiciji organizovao docek Srpske nove godine na centralnom gradskom Trgu slobode ispred Gradske kuce. U programu proslave ucestvovao je novosadski Old Timers bend, nakon koga su na binu ispred Gradske kuce izasli trubaci, da bi 30-ak minuta pre ponoci poceo nastup zvezde veceri Svetlane Cece Raxnatovic. Tacno u ponoc dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru obelezen je velicanstvenim 15-minutnim vatrometom. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb
Novi Sad, 14. januara 2015 – Pevacica Svetlana Ceca Raznatovic nastupa na Trgu slobode. Proslavi Nove godine po Julijanskom kalendaru u Novom Sadu prisustvovalo je vise 60.000 ljudi. Grad Novi Sad je po tradiciji organizovao docek Srpske nove godine na centralnom gradskom Trgu slobode ispred Gradske kuce. U programu proslave ucestvovao je novosadski Old Timers bend, nakon koga su na binu ispred Gradske kuce izasli trubaci, da bi 30-ak minuta pre ponoci poceo nastup zvezde veceri Svetlane Cece Raxnatovic. Tacno u ponoc dolazak Nove godine po Julijanskom kalendaru obelezen je velicanstvenim 15-minutnim vatrometom. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / bb

Tako barem stoji u ugovorima koje je javnosti predstavio Zoran Perišić, gradonačelnik Niša.

„Plaćamo po jedan dinar (za sam koncert i opremu i ozvučenje prim.aut), jer u ugovoru mora da stoji neki iznos. Ne može da piše da je besplatno. Na jedan dinar ne plaćamo PDV, tako da nas to oslobađa dodatnih obaveza“ rekao je Perišić, prenosi portal Južne vesti.

Interesantna je i jedna stavka iz ugovora, a koja doslovno glasi: „U cilju ostvarivanja dugoročne saradnje ili partnerstva u eventualnim budućim kulturnim projektima, u cilju podizanja kulturnih i umetničkih standarda Grada Niša, kao i opšteg kriterijuma vrednovanja regiona, ugovorena strane su se sporazumele da izvođač realizuje svoje usluge u vrednosti od jednog dinara“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com