Nobilo: Ovakav brodolom tužilaštva ne pamtim

Poznati hrvatski advokat Ante Nobilo izjavio je danas, povodom puštanja na slobodu svih 12 uhapšenih u aferi Agrokor, da „takav brodolom tužilaštva“ ne pamti.

Nobilo,  koji zastupa saradnicu Agrokora Pirušku Canjugu, rekao je da je za slučaj Agrokor „bitna finansijska forenzika“ a ne saslušanje svedoka jer se „sve nalazi u dokumentima“.

„Trebaju nam finansijski forenzičari, a ne jake policijske snage da jure po Tuskancu“, rekao je Nobilo.

Nobilo, koji se specijalizovao za slučajeve u koje je upletena politika, često se izjašnjavao o sve češćem pozivanju na političku pozadinu u sudskim procesima, sada kaže da ne zna da li je aktuelna istraga politički progon Todorića, kako tvrdi njegov advokat Jadranka Sloković, ali je siguran da bi proces Agrokor morao da bude proces političkom sistemu inače će se slični slučajevi ponavljati.

Nobilo smatra da je spektakularno hapšenje 12 saradnika Ivice Todorića, koje je sa svih strana ocenjeno kao cirkusko, izvedeno da bi se skrenula pažnja sa dogovora o tome koliki će otpis biti, ko će kupiti delove Agrokora i po kojoj ceni.

„Da bi se na miru mogao odraditi posao o kome ćemo za par godina razgovarati kao o novoj kazneno-pravnoj aferi“, kaže Nobilo.

Županijski sud u Zagrebu odbio je juče da se odredi pritvor za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, od kojih Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan još nisu dostupni istražnim organima. Sud je istražni pritvor odredio jedino za Ivicu Todorića, za koga se ne zna gde se nalazi, a kome je dat rok od tri dana da se pojavi u Zagrebu. Ukoliko to ne učini za njim će biti raspisana  poternica.

Novinari u Zagrebu su danas okupirali Kulmerove dvore, gde živi porodica Todorić, u očekivanju da se tu danas, kako je najavio njegov advokat, pojavi stariji sin Todorića Ante. Njemu takodje nije odredjen istražni pritvor iako je medju osumnjičenima za prevarne radnje u privredi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com