Rusija bira predsednika: Počelo je!

Ona je kandidat bez iskustva, a politika je ozbiljan posao – iz takve bi se opšte tvrdnje dalo zaključiti da TV voditeljka Ksenija Sobčak nema nikakve šanse u trci za mesto predsednika Rusije u koju se juče uključila.

Ona je, medjutim, pozvala Ruse da glasajući za nju „glasaju protiv svih“ i danas su u Rusiji zbilja ti svi nadali neopisivu dreku.

Neki su u njoj prepoznali „Trampa u suknji“.

S obzirom da je takav kandidat „protiv svih“ svetski trend, kandidaturu Sobčakove, kao tanku nadu protiv Vladimira Putina, pozdravili su listom zapadni mediji.

Vladimir Žirinovski je, stavljajući težište na neiskustvo Sobčakove, ljutito izjavio da je ona „lažan, podmetnut kandidat“,  komunista Genadij Zjuganov podsetio je da su izjave Ksenije Sobčak citirane u njegovoj knjizi „najpakosnijih rusofoba“, a medju njima i izjava da su Rusija i ruski narod „genetski otpad“.

Neobičnom brzinom se oglasio i Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja analizom svojih anketa u kojima je figurirala ličnost Sobčakove u periodu od 2012-2016. Prema toj analizi, Sobčakova je poznata gotovo svima (95%), ali negativno mišljenje o njoj ima 60% a pozitivno 21% odsto od 1.600 anketiranih širom Rusije.

“ U tom smislu, ona je stvarno ‘kandidat protiv svih’ ili u najmanju ruku ‘ne za sve'“, komentarisao je Sveruski centar za istraživanje javnog mnjenja svoje rezultate.

Ksenija Sobčak je kćer nekadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga Anatolija Sobčaka, čiji je štićenik bio aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin. Ona je godinama bila zvezda ne samo ruskog nego i svetskog džet seta, pre nego što se posvetila novinarstvu i (opozicionoj) politici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com