Noć u Boljšom: Liberalizacija viznog režima za navijače, Infantino uči ruski

Povodom sutrašnjeg zatvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Moskvi je održan gala koncert „Noć u Boljšoj“ pred kojim se ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio gostima tog šampionata na milion dobrih reči o Rusiji i rušenje antiruskih mitova.

„Mi ćemo obavezno smisliti za navijače, koji su zavoleli Rusiju, maksimalno komforan vizni režim, obezbedićemo im mogućnost da produže upoznavanje s našom državom, tim pre, što je potencijal tog upoznavanja neiscrpan“, rekao je Putin, a prenose ruski mediji.

„Hoću još jednom da se zahvalim svima koji su učestvovali u donošenju odluke da se Svetsko prvenstvo 2018. godine održi u Rusiji i lično gospodinu Infantinu za mogućnost da imamo tako veliki dogadjaj, da se zahvalim na poverenju, koje smo, nadam se, mi opravdali, na podršci koja nam je ukazana u toku pripreme turnira. I glavno – na vašoj veri u Rusiju kao državi koja drži reč, poštuje partnere i čuva veliki duh i principe sporta“, rekao je Putin.

Predsednik FIFA-e Djani Infantino je istom prilikom rekao „veliko hvala“ fudbalerima, trenerima,  sudijama, navijačima i ruskom narodu zahvaljujući kome je, po njegovom čvrstom ubedjenju, šampionat sveta održan u Rusiji bio najbolji u istoriji.

On je rekao da će početi da uči ruski jezik i da će se sigurno vratiti u Rusiju.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com