Zemljište koje koristi IMT vredi najmanje pola milijarde evra!

Odahnuli smo, problem je rešen, Industrija motora i traktora (IMT) iz Novog Beograda je našla kupca i to strateškog kupca.

Ali emocije i marketing na stranu, najvrednije što IMT trenutno sigurno ima je 35 hektara, 79 ari i 93 metara kvadratnih gradjevinskog zemljišta u Ulici Tošin bunar 268.

Zemljište je državno vlasništvo, ali IMT ima pravo korišćenja.

Kupac je već objavio da proizvodnja traktora neće ostati na pomenutoj lokaciji, nego će se seliti na novu, još nepoznatu. Šta je motiv kupca za promenu lokacije, nije razjašnjeno. Neprivlačna obaveza plaćanja konverzije zemljišta na atraktivnoj lokaciji?

Uglavnom, država odnosno Direkcija za gradsko gradjevinsko zemljište Beograda je, stečajem i prodajom IMT-a po ovom modelu, oslobodila impozantan komad gradskog gradjevinskog zemljišta koje sada može da ponudi na prodaju.

Gradjevinari koje su konsultovale Ekonomske Vesti su kategorični u oceni da se radi o „vrlo atraktivnoj lokaciji isplativoj da se na njoj gradi pogotovo kad se zna da je do te lokacije već dovedena gotovo sva infrastruktura“.

„Ja to ne bih prodao za manje od 150.000-200.000 evra po aru“, kaže sagovornik Ekonomskih Vesti.

Ako je on u pravu, država bi za gradjevinsko zemljište na kome se sada nalazi IMT mogla da dobije izmedju 536,8 i 715,8 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com