Policija pozvala vozače da pripaze na pešake

Uprava saobraćajne policije je saopštila da od 15.decembra 2022.godine sprovodi mere pojačane kontrole saobraćaja u cilju unapredjenja bezbednosti pešaka.

Od tada je 4419 vozača sankcionisano zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, 111 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, a 420 pešaka zbog nepropisnog prelaska kolovoza.

U saopštenju je navedeno da su se samo u četvrtak 26.januara dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su oboreni pešaci na pešačkom prelazu. Jedan pešak je poginuo,jedan je zadobio teške, a dva lakše telesne povrede.

Na pešačkom prelazu u Kraljevu poginula je 80 – godišnja žena, a u Beogradu su u jednoj saobraćajnoj nezgodi povredjene tri ženske osobe starosti 23,24 i 28 godina. U Zrenjaninu su na pešačkom prelazu oboreni 27-godišnja žena i njeno šestogodišnje dete, ali oni tom prilikom nisu povredjeni.

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima pri smanjenoj vidljivosti, pa su vozači pozvani da prilagode brzinu vremenskim uslovima i zoni pešačkog prelaza, a pešaci da propisno prelaze kolovoz kad je to za njih bezbedno odnosno na pešačkom prelazu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com