Pravovremena reakcija na bolest „kvrgave kože“

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković izjavila je danas da je zahvaljujući brzom reagovanju Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu bolest nodularni dermatitis brzo i efikasno lokalizovana.

bolest kvrgave kože goveda

Bogosavljević-Bošković je prilikom posete ovom institutu podsetila na to da se nodularni dermatitis (bolest „kvrgave kože“) najviše manifestovao na jugu i istoku Srbije, uz ocenu da je zahvaljujući stručnosti, posvećenosti i brzom reagovanju stručnjaka sa Instituta, bolest lokalizovana.

Ona je naglasila da je u potpunosti sprovedena vakcinacija, a takođe je izvršena nadoknada štete poljoprivrednicima.

Danas se razgovaralo o tome kako da se ova situacija održi pod kontrolom, ali i kako da se onima koji su imali štete pomogne da obnove svoja stada i da nastave da se bave stočarstvom, istakla je Bogosavljević-Bošković .

Ona je izrazila zadovoljstvo što je videla sa kakvim laboratorijama raspolaže Institut i ocenila da je on u potpunosti spreman da odgovori najvećim iskušenjima i zadacima, kada se radi o zaštiti zdravlja životinja i o bezbednosti stanovništva, u smislu ispravnosti namernica koje se koriste u ishrani.

Bogosavljević-Bošković je obišla i gazdinstvo koje je pretrpelo štetu zbog pojave bolesti nodularni dermatitis, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com