Putin hapsi Prigožina!

Federalna služba bezbednosti Rusije pozvala je borce privatne vojne kompanije „Vagner“ da ne izvršavaju naredbe Jevgenija Prigožina nego da ga uhapse!

„Pozivamo borce privatne vojne kompanije da ne čine nepopravljivu grešku i da prekinu sve nasilne akcije protiv ruskog naroda, ne ispunjavaju zločinačke i izdajničke naredbe Prigožina, nego da preduzmu mere za njegovo hapšenje“, saopštio je Centar za odnose s javnošću Federalne službe bezbednosti, a prema Interfax-u citira Komersant.

FSB smatra, navodi se dalje, da su „izjave i akcije Prigožina faktički pozivi na oružani gradjanski sukob na teritoriji Ruske  Federacije i udarac su u ledja ruskoj vojsci, koja ratuje s profašističkim snagama“.

FSB saopštava da je saopštenje Prigožina o tome da je Ministarstvo odbrane RF iz helikoptera izvršilo raketni udar po logorima boraca privatne vojne kompanije „Vagner“ provokacija i ne odgovara istini.

Ranije je Nacionalni antiteroristicki komitet saopštio da je FSB podnela krivičnu prijavu protiv Prigožina zbog poziva na oružanu pobunu, a po oceni Tužilaštva njemu preti kazna od 12 do 20 godina zatvora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com