Putin pozvan u Vašington!

Portparolka Bele kuće Sara Sanders saopštila je na svom Tviter nalogu da je američki predsednik Donald Tramp dao nalog svom savetniku Džonu Boltonu da za jesen ove godine organizuje posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Vašingtonu.

Sam američki predsednik je na svom Tviter nalogu napisao: “Radujem se našem drugom susretu kako bismo mogli da počnemo s realizacijom mnogih tema o kojima smo diskutovali“.

Prvi zvanični susret Trampa i Putina održan je 16. jula u Helsinkiju. Izazvao je mnogo kritika na Zapadu. Kritike se zasnivaju na impresiji da je američki predsednik bio popustljiv prema ruskom.

Sam Tramp je nekoliko izjava datih na zajedničkoj konferenciji za štampu s ruskim predsednikom kasnije porekao. Najpre najkontroverzniju izjavu da veruje ruskom predsedniku kad ovaj tvrdi da se Rusija nije mešala u predsedničke izbore u SAD na kojima je Tramp izabran za predsednika. Optužen da više veruje Vladimiru Putinu nego sopstvenim specijalnim službama, Tramp je prvobitnu izjavu porekao objašnjavajući da nije dobro shvaćen zbog „dvostruke negacije“, a onda je izjavio da je za mešanje Rusije u američke izbore lično odgovoran Vladimir Putin, kao što je on, Tramp, odgovoran za ono što se dogadja u njegovoj zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com