Sakašvili: U Ukrajini je došlo do puča oligarha

Mada se duže vreme govori o njegovom smenjivanju, i čak se znaju potencijalni naslednici, Vrhovna rada Urajine nije juče izglasala nepoverenje premijeru Arseniju Jacenjuku, iako su poslanici izrazili nezadovoljstvo učinkom njegove vlade.

Mihail Sakašvili

Gubernator Odeske oblasti, Mihail Sakašvili, koji figurira kao kandidat za naslednika Jacenjuka, na svoj Fejsbuk profilu je napisao da su Jacenjuka spasili oligarsi izvršivši prevrat u Ukrajini.

„Juče se dogodilo ono što se neizbežno događa kada iza revolucije ne dođu revolucionarne reforme – restauracija starog režima. Po mom mišljenju u Ukrajini se dogodio prevrat oligarha“, napisao je Sakašvili, inače bivši gruzijski predsednik.

Julija Timošenko

Iz vladajuće koalicije izašla je i partija Domovina, bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko, koja je svoje razloge objasnila tvrdnjom da „ta štala“ ne može sprovesti nikakve reforme.

Vladajuću koaliciji u Ukrajini je najpre činilo pet stranka: Blok Petro Porošenko, Domovina, Radikalna stranka, Samopomoć i Nacionalni front. Prvo je iz koalicije izašla Radikalna stranka, ali i pošto je koaliciju napustila Julija Timošenko ona ima većinu u Vrhovnoj radi.

Ukrajina

Ipak, ocenjuje se da je ovim događajima Ukrajina ušla u duboku političku krizu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com