Antena grupa: Prodali smo Prvu i O2 televiziju

Grčka Antena grupa potvrdila je da postigla dogovor sa preduzetnikom Srdjanom Milovanovićem o “preuzimanju 100% osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori” za iznos od 180 miliona evra.

Ovim dogovorom Antena grupa je prodala: Prvu televiziju, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala, medju kojima je i B92.net.

“Promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja. Grupacija je ovim poslovnim potezom ostvarila impresivan uspeh. U vreme kupovine Foks televizije u Srbiji 2009. godine, stanica je imala svega 4 odsto udela u tržištu, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja delatnosti, medijska kuća ima čak 45 odsto udela u tržištu i jedna je od najzdravijih medijskih kompanija u zemlji”, navodi se u saopštenju Antena grupe.

Novi vlasnik medija Antena grupe u Srbiji i Crnog Gori, Srdjan Milovanović, rekao je da će se budući planovi kupljenih medija “kretati u pravcu suverene gradnje i daljeg razvoja ove ugledne medijske kuće, uvećanja produkcionih kapaciteta i širenja medijske platforme”

”Ambiciozne planove jačanja liderske pozicije kompanije kako u zemlji, tako i u regionu sprovodiće isti tim ljudi koji važe za vrhunske profesionalce i jedne od najboljih u domaćoj medijskoj industriji. Radujemo se novim uspesima koje ćemo zajedno graditi i ostvariti u periodu pred nama, a u korist vernih gledalaca i slušalaca kojima obećavamo još raznovrsniji i bolji programski sadržaj“, izjavio je Srdjan Milovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com