Sindikat: Vlada JESTE obaveštena

Predsednik sindikata FCA Zoran Marković izjavio je za Ekonomske Vesti da je Fijat obavestio Vladu Republike Srbije, suprotno njenim tvrdnjama, o ukidanju jedne rdne smene.

Fijat

„Prekjuče je došla direktorka Silvija Verneti Blina koja je u startu rekla da je u razgovorima sa Vladom Republike Srbije i sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem informisala Vladu koja ju je uputila na razgovore sa sindikatima. Ako laže Silvija Verneti Blina, laže i Zoran Marković“, rekao je predsednik sindikata FCA.

On je izrazio nezadovoljstvo Vladinom nezainteresovanošću fabrikom u Kragujevcu.

„Mi očekujemo da se Vlada aktivno uključi i da konačno odredi ili imenuje osobu koja će se baviti problemima u Fijatu. Ili će to lično sam premijer (Aleksandar Vušić prim. – Ekonomske Vesti) da radi – ali da radi, pošto za 25 meseci od kako je premijer nije došao u Fijat. Mi protiv premijera nemamo ništa, mi jurimo predstavnike Vlade Republike Srbije ili ovlašćeno lice koje bi zastupalo interes države i ovih radnika. Znamo da od 1. januara predsedavajući Nadzornog odbora Miloš Petrović više nije u Nadzornom odboru zbog sukoba interesa i da država nije imenovala nikog na to radno mesto“, istakao je Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com