Šta mislite ko će popustiti: Vaterpolisti Srbije čekaju odgovor UO Regionalne vaterpolo lige

Vaterpolo savez Hrvatske nije nadležan da odluči o zahtevu klubova iz Srbije, da se naredni mečevi u ovoj sezoni ne igraju u Splitu i 200 km oko Splita, nego Upravni odbor Regionalne vaterpolo lige, preneo je RTS stav Vaterpolo saveza Srbije.

U tom Upravnom odboru su predstavnici po tri kluba iz Hrvatske i Srbije, dva kluba iz Crne Gore i jedan iz Slovenije, podseća se iz Vaterpolo saveza Srbije.

Odgovor tog Upravnog odbora se čeka.

Klubovi iz Srbije, učesnici Regionalne vaterpolo lige odlučili su da do kraja ove sezone utakmice Regionalne vaterpolo lige ne mogu igrati u Splitu i na borilištima 200 kilometara oko Splita, a zbog napada na vaterpoliste VK Crvena zvezda koji se dogodio u jednom kafiću na Splitskoj rivi 9. februara.

Na ovu odluku je odgovorio Vaterpolo savez Hrvatske ocenivši je kao nesprovodivu u praksi. Ako klubovi iz Srbije ostanu pri svojoj odluci, smatra Vaterpolo savez Hrvatske, to će značiti da napuštaju Regionalnu vaterpolo ligu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je na današnjoj sednici Vlade Hrvatske osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde:

„Radi se o neugodnom i lošem dogadjaju. To najoštrije osudjujemo, krajnje je neprihvatljivo. Policija je delovala i huligani su identifikovani i uhapšeni. Hrvatska vlada najoštrije osudjuje takva ponašanja i očekujemo da policija, a kasnije i pravosudje, rešavaju ovakve slučajeve koji su nedopustivi i nikako ne doprinose slici niti grada Splita niti Hrvatske kakvu mi želimo“, rekao je Plenković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com