Todorić: Još ću ja vas iznenaditi

Evropski nalog za hapšenje funkcioniše, ali vlasnik Agrokora Ivica Todorić ostaje u Londonu i na slobodj, najmanje do 10. aprila sledeće godine, kada bi ponovo trebalo da se pojavi pred Sudom u Londonu.

U skladu sa evropskim nalogom za hapšenje, koji je na zahtev Županijskog tužilaštva u Zagrebu izdala Hrvatska policija, Todorić je za jutros u 9.04 pozvan u londonsku policijaku stanicu Charing Cross, gde je i uhapšen.

Popodne se pred Sudom u Londonu usprotivio izručenju, te je uz jemstvo od 100.000 funti, obavezu da se triput nedeljno javlja policiji i da policiji preda svoj i pasoš svoje supruge Vesne, pušten na slobodu uz nadzor. Da li mora da nosi narukvicu za elektronsko praćenje o tome se Todorić i mediji nisu usaglasili.

Tako se jedini od 15 osumnjičenih za zloupotrebe u Agrokoru kome je zagrebački sud odredio pritvor, takodje našao na slobodu.

Kako tvrdi Nova TV, sledeće ročište o izručenju Todorića zakazano je tek za 10. april 2018. godine.

Todorić je po izlasku iz suda rekao da je ovo „mala pobeda, ali mislim velika“. On je najavio da će odsad davati intervjue, jer mu to nudi mnogo televizija, a nije odgovorio na pitanje da li sam piše na svom blogu.

„Ja ću vas još puno puta iznenaditi“, rekao je Todorić i dodao da nema nikakvu narukvicu, on čak ni sat ne nosi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com