Tokom posete Đinpinga potpisaće se 20 sporazuma i protokola

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je je danas da će tokom predstojeće posete predsednika Kine Si Đinpinga Beogradu biti potpisano 20 sporazuma i protokola sa tom zemljom.

Srbija i Kina

Mihajlović je, gostujući na Televiziji Pink, navela da će, između ostalog, biti potpisan i sporazum o izgradnji deonice Surčin–Obrenovac, a razgovaraće se i o nastavku modernizacije pruge Beograd–Budimpešta.

Zahvaljući tome, kako je navela, Srbija će stvoriti ambijent da uposli domaće kompanije i pokaže da je zemlja bez koje se ne može.

Ona je ukazala na to je Srbija jedina država u ovom delu Evrope gde je Kina odlučila da uloži svoj kapital, što govori o tome da ima poverenja u našu zemlju i da je spremna da nastavi i proširi bilateralne odnose.

Mihajlović je istakla da Srbiju očekuje nastavak reformi javnih preduzeća i racionalizacija u javnom sektoru, uz podsećanje na to da su nam potrebni standardi i uvođenje reda u javne finansije i u preduzeća zbog boljeg života građana, a ne zbog MMF-a.

Prema njenim rečima, naša zemlja ima partnerski odnos sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) zahvaljujući ugledu koji ima, kao i ugledu predsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Vlada Srbije je, kako je naglasila, u prethodne dve godine ostvarila zapažene rezultate, zbog čega je dobila pohvale, ne samo od zvaničnika MMF-a, već i svih međunarodnih finansijskih organizacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com