Zimbabve zbog suše prodaje divlje životinje

Sušom pogođeni Zmbabve ponudio je na prodaju neke od svojih divljih životinja kako bi prikupio sredstva da spasi ostale, prenosi RT.

slon

Cena, broj i vrsta životinja koje su na prodaju nisu objavljene.

„Mi nemamo cilj. Broj životinja koji će biti prodat zavisi od ponuda koje dobijemo“, rekla je glasnogovornica Uprave nacionalnih parkova Zimbabvea „Zimparks“ Karolina Vašaja-Mojo.

Nacionalni parkovi u Zimbabveu su slabo dotirani od strane vlade, a od lova i turističkih usluga ne mogu da zarade dovoljno novca.

Najteže je u Nacionalnom parku Hvang gde se nalazi 80.000 slonova, čak četiri puta više nego što je predviđeno. Park je i ranije imao problema sa nestašicama vode, a ovogodišnja suša dodatno je pogoršala situaciju.

Privatni park „Bubye Conservancy“ saopštio je da bi mogao biti primoran da ubije 200 lavova kako bi smanjio prenaseljenost.

Drastična suša pogodila je više od četiri miliona ljudi u Zimbabveu. U februaru, predsednik Robert Mugabe proglasio je vanredno stanje u ruralnim oblastima pogođenim sušom. A, ministar za vodu i klimu Opah Mučinguri-Kaširi obećao je izgradnju 12.000 bunara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com