Ivica Puljak gradonačelnik Splita : Prvo o novom modelu čišćenja grada

­U drugom krugu prevremenih  izbora u nedelju je za gradonačelnika drugog po veličini grada u Hrvatskoj Splita opet izabran kandidat stranke Centar Ivica Puljak.

On je sa 27 496 prema 13 243 glasa pobedio nezavisnog kandidata HDZa i HSSa Zorana Djogaša.

Obojica kandidata su poznati hrvatski naučnici.

Na drugi krug izbora odazvao se 41571 Splićana ili 28,36 odsto gradjana s pravom glasa.

Posle pre dve nedelje održanih izbora za Gradsko veće, stranci Centar nedostaje jedan glas do potrebne većine i Puljak je najavio da će odmah početi razgovore sa Socijaldemokratskom strankom Hrvatske i Mostom u nameri da većinu obezbedi njihovom koalicionom podrškom.

Puljak je najavio da će se već sutra sastati s direktorima splitskih javnih preduzeća i institucija, kako bi im predočio program razvoja Splita u sledeće tri godine, a pre svih s predstavnicima Čistoće, sa kojima će razgovarati o novom modelu čišćenja grada.

Pobedom oduševljeni Puljak, obećao je da će, posle 30 godina dominacije privatnog intetesa, u upravljanju Splitom ubuduće javni interes biti iznad privatnog, da će Split postati centar regije i primer kao najbolji grad u Hrvatskoj.

Do prevremenih izbora u Splitu je došlo pošto su  gradonačelnik Ivica Puljak i ‘jegova dva zamenika podneli ostavke jer su izgubili podršku koalicionih partnera u Gradskom veću.

Za prevremene izbore u Splitu ceo region je zainteresovao Internet seks skandal na relaciji Split – Srbija u koji je bio uključen Puljkov mladi  zamenik Bojan Ivošević. Za razliku od medija i političkih protivnika, birača se Internet glupost mladog dogradonacelnika nije dojmila.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com