Julija Skripalj izašla iz bolnice

Britanske vlasti su saopštile da je Julija Skripalj otpuštena iz bolnice u Solsberiju i da se nalazi na za nju „bezbednom mestu“.

Britanski Sun, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da je Julija Skripalj prebačena u bolnicu u vojnoj bazi, ali ne navodi kojoj.

Ambasada Rusije, medjutim, insistira da joj se omogući da se uveri da Julija Skripalj postupa po svojoj volji.

Ambasada Rusije u Londonu je saopštila da je Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije i glavnom lekaru bolnice u Solsberiju Kristin Blanšard uputila zahtev da se razjasni od čega su tačno lečeni Skripalji i ko je, u njihovo ime, dao saglasnost za izabrani metod lečenja.

Njena sestra od strica Viktorija Skripalj za ruske medije izjavljuje kako je sigurna da se na Juliju Skripalj vrši pritisak da potraži azil u Velikoj Britaniji. Ona je ranije izjavila da njena rodjaka u Rusiji ima „psa, posao i čoveka koga voli“ .

The Sunday Times je ranije objavio da će Julija Skripalj i njen otac Sergej, bivši dvostruki britansko-ruski špijun, po dogovoru CIA i MI-6, dobiti novi identitet u SAD.

Prema tvrdnji britanske vlade, Sergej i Julija Skripalj su 4. marta napadnuti nervnim gasom za šta je britanska vlada optužila Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com