Manturov: Dženeral motors odlazi zbog sopstvenih grešaka

Dženeral motors je već na početku napravila greške i što se tiče modela i što se tiče nivoa lokalizacije, kaže ruski ministar trgovine Denis Manturov povodom iznenadne odluke proizvodjača automobila Dženeral motors da zatvori sve svoje fabrike u Rusiji i ponudu na tržištu svede na modele Chevrolet Camoro i Cevrolet Niva kao i na premijum modele Cadillac-a.

Dakle, razlozi povlačenja marke opel i niza modela ševroleta sa ruskog tržišta mogu se pre svega pripisati poslovnim greškama Dženeral motorsa, tvrdi Manturov i dodaje da je nivo lokalizacije te komanije na ruskom tržištu 25 odsto.“A što je manja lokalizacija to je komplikovanije izdržati konkrenciju na tržištu“, rekao je Manturov i podsetio da je nivo lokalizacije Folksvagena kao i južnikoreskih konkreneta Dženeral motorsa oko 50 odsto.

Ipak, isporuke ruskom tržištu i tamošnju proizodnju obustaviće zbog pada rublje i južnokorejska firma Ssang Yong čije su prodaje prošle godine pale za 41 odsto, a tokom prva dva meeca ove godine za 61 odsto. Firma nije isključila mogućnost da proizvodnju za rusko tržište obnovi kad se prilike na tržištu poprave.

U prva dva meseca ove godine prodaja novih automobila na ruskom tržištu smanjena je za oko 32 odsto.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com