Medvedev: Ako EU želi da posluje sa Rusijom, mora da poštuje njene interese

Dokle god Evropska unija ignoriše legitimne interese Moskve, poslove u Rusiji i Evroazijskom ekonomskom savezu će obavljati drugi partneri, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

medvedev

„Ako partenri iz EU žele da nam drže pridirke i ignorišu naše legitimne interese, kao što je slučaj sa asocijacijom između EU i Ukrajine… Pa, neka nastave da drže pridirke, dok drugi obavljaju poslove na zajedničkom tržištu Evroazijskog ekonomskog saveza. Ništa lično, kako oni kažu“, izjavio je Medvedev za Sputnjik.

On je ostakao da ne samo što ruski proizvođači popunjavaju upražnjene niše na ruskom tržištu, nego to takođe rade i azijski, latinoamerički i drugi dobavljači.

„Ipak, nadamo se da će na kraju zdrav razum preovladati, da će se ekonomska logika, logika uzajamnog interesa, vratiti u naše odnose sa EU“, kazao je šef ruske Vlade.

Kako tvrdi Medvedev, Rusija dobija nezvanične apele iz Evrope da ukine zabranu uvoza na neke proizvode.

„Posebno su zabrinuti za njihove poljoprivrednike. Ali ovde u Rusiji, mi čujemo i glas naših poljoprivrednika, koji nas mole da ne ukidamo sankcije i da im pružimo šansu da stanu na sopstvene noge. I kao šef vlade ja moram to da uzmem u obzir“, rekao je Medvedev.

On je zaključio da „oni koji su prvi uveli sankcije, treba i prvi da ih ukinu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com