Putin: Vaš Karlson je opasan čovek!

Teško bi se ovih dana našao politički misleći čovek a da nije komentarisao intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu. Uključujući i samog Karlsona.

Pa zašto to ne bi bilo dopušteno i samom intervjuisanom, ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Kremljevskom novinaru Pavelu Zarubinu, kome su delatnosti ruskog predsednika dostupne kao ni jednom drugom novinaru, Putin je poverio da je i sam nezadovoljan što mu Karlson nije postavljao oštrija pitanja. Pa se okoristio slučajem i, preko Zarubina, odgovorio na pitanja koja je želeo da mu budu postavljena, a nisu.

Putin se praktično složio s kritičarima Karlsonovog metoda intervjuisanja i sam je ne samo očekivao nego i priželjkivao oštrija pitanja.

„Ja mislim da je vaš Karlson -kada kažem ‘vaš’, imam u vidu da je on predstavnik vašeg novinarskog ceha – opasan čovek. I evo zašto. Zato što sam ja, to pošteno kažem, mislio da će on biti agresivan i postavljati mi takozvana oštra pitanja. Ne da sam na to bio spreman, nego sam to i želeo, zato što mi je to davalo mogućnost da i sam oštro odgovaram što bi, po mom mišljenju, dalo određenu specifičnosti celom našem razgovoru. Ali, on je izabrao drugu taktiku, nekoliko je puta pokušao da me prekine, ali se svejedno, za čudo, za zapadnog novinara pokazao trpeljivim, slušao je moje duge dijaloge, naročito one koji su se ticali istorije. Nije mi davao povoda da učinim ono za šta sam bio spreman. Prema tome, otvoreno govoreći, kompletnog zadovoljstva od tog intervjua nisam dobio. On je oštro sledio svoj plan i svoj je plan ispunio. A koliko je to, po konačnom rezultatu, bilo sadržajno, nije na meni da sudim, neka zaključke o tome izvuku gledaoci, slušaoci ili možda čitaoci nastalog materijala“ rekao je Putin Pavelu Zarubinu citiran na sajtu Kremlja.

On je tom prilikom uputio izazov američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu, elaborirajući pitanje „demonizacije Rusije u vezi sa navodnim pogromom Jevreja u Ruskoj imperiji“, koje mu Karlson nije postavio, a Putin bi želeo da jeste. Blinken tvrdi da je njegov pradeda pobegao iz Rusije od pogroma nad Jevrejima“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com