Rusija: Nelegalno 56 odsto kozmetičkih injekcija

Više od polovine preparata koji se koriste na ruskom tržištu kozmetičkih injekcija nelegalno je odnosno nije regstrovana ni u Ministarstvu zdravlja ni u Službi za medicinski nadzor, rezultat je istraživanja analitičkog centra Vademecum.

U istraživanju obavljenom za prvi kvartal ove godine, navodi se da je najveći procenat neregistrovanih preparata za mezoterapiju, čak 85 odsto. Ti preparati, podvlači se, pored vitamina sadrže i hijaluronsku kiselinu, prenosi ruski poslovni list Vzgljad informaciju TASS-a.

Nelegalno je na tržištu i 60 odsto niti , koje se upotrebljavaju u kozmetici, a otprilike toliko je i procenat neregistrovanih botoksa.

Najviše neregistrovanih kozmetičkih injekcija na rusko tržiše stiže iz Španije- neregistrovano je čak 50 od ukupno 52 preparata koji se uvoze iz te zemlje. Zatim sledi Italija, pa Južna Koreja, Francuska i Švajcarska.

Na ruskom tržištu estetskih injekcija u prvom kvartalu ove godine bilo je prisutno 260 preparata, od kojih su 23 domaće ruske proizvodnje. To tržište je vredno izmedju 150 i 200 miliona dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com