Rusko tržište automobila: Neće biti zabrane uvoza

Rusija uopšte ne razmatra uvodjenje bilo kakve zabrane uvoza automobila iz SAD i EU , izjavio je zamenik ruskog ministra industrije i trgovine Andrej Dutov, a prenose ruski mediji specijalizovani za automobilsku indistriju.

„Zašto bismo zabranjivali? Mi treba sebe da stimulišemo merama podrške“, rekao je,prema Interfaksu, Dutov uz napomenu da je 75 odsto automobila na putevima Rusije proizvedeno u toj zemlji.

Rusija je neki dan donela program mera subvencionisanja kamata na investicione kredite koje uzima ruska automobilska industrija, a do 31.decembra je na snazi i program „staro za novo“, koji će, procenjuju mediji specijalizovani za autoindustriju, biti produžen i posle tog roka. Sankcijama ograničeni pristup svetskom finansijskom tržištu pogodio je i rusku automobilsku industriju, pa bivši ruski ministar finansija Aleksej Kudrin procenjuje da će ta industrija ove godine smanjiti proizvodnju za 20-tak procenata. Prema podacima Ruske statističke službe ta proizvodnja je za devet meseci ove godine u odnosu na isti period prošle, smanjena za 6,2 odsto na 1,3 miliona vozila.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com