Specijalno ujedinjeni u Svetom pismu

Ruski predsednik Vladimir Putin imao je jak motiv da sebi u petak organizuje specijalni miting podrške na moskovskom stadionu Lužnjiki.

I da se u obraćanju tom skupu pozove na Sveto pismo.

On još jednom ponovio da je osnovni motiv i cilj vojne operacije „koju smo počeli u Donbasu i Ukrajini“ da ljude u Donbasu izbavimo iz situacije u kojoj su „protiv njih bile organizovane kaznjeničke vojne operacije, i to ne jedna, oni su blokirani, podvrgnuti su stalnoj vatri iz pušaka, udarima avijacije -a to sve je ono što se naziva genocidom“.

„I ovde meni na pamet padaju reči iz Svetog pisma : nema veće ljubavi nego dati dušu svoju za svoje prijatelje. I mi vidimo kako herojski deluju i vojuju naši momci u toj operaciji. To su reči iz Svetog pisma hrišćanstva, iz onoga što je sveto onome ko ispoveda tu religiju. Ali suština je u tome što je to univerzalna vrednost za sve narode i predstavnike svih konfesija u Rusiji, a posebno za naš narod – u prvom redu za naš narod. Najbolja potvrda toga je to kako vojuju, kako deluju naši momci u toku te vojne operacije : rame uz rame, pomažu, podržavaju jedan drugog, a ako je potrebno, kao rodjenog brata zaklanjaju na bojnom polju od metka svojim telom. Takvog jedinstva kod nas odavno nije bilo“, rekao je Putin na skupu „Za svet bez nacizma. Za Rusiju. Za predsednika“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com