Treba li putovati u ovih 27 država?

Ruska služba za zaštitu prava potrošača i dobrobit čoveka na svom sajtu je objavila spisak 27 država u koje trudnice iz Rusije ne bi trabalo da putuju zbog opasnosti od virusa ZIKA.

trudnica

Medju tim državama je i Tajland, koji je na rang listi omiljenih ruskih turističkih destinacija u prvih devet meseci prošle godine bio deveti.

Trudnicama se u te države ne savetuje da putuju jer virus ZIKA, iako kod obolelog izaziva blage simptome i završava se ozdravljenjem, kod trudnica do trećeg-četvrtog meseca trudnoće može izazvati anomalije u razvoju ploda, recimo mikrocefalus.

Na spisku su: Barbados, Bolivija, Brazil, Kapo-Verde, Kolumbija, Ekvador, Salvador, Fidži, Francuska Gvajana, Gvadelupe, Gvatemala, Gvajana, Haiti, Honduras, Maldivi, Martinik, Meksiko, Nova Kaledonija, Panama, Paragvaj, Portoriko, Sen Martin, Samoa, Solomonova ostrva, Surinam, Tajland i Venecuela.

Gradjanima Rusije je ranije savetovano da ne putuju u Egipat i Tursku iz bezbednosnih razloga, a posle obaranja ruskog putničkog aviona nad Sinajskim poluostrvom, i ruskog vojnog aviona pri sirijsko-turskoj granici. Turska i Egipat su medju najomiljenijim turističkim destinacijama gradjana Rusije, po rezultatima za prvih devet meseci prošle godine bili su na prvom odnosno drugom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com