Izdata prva elektronska građevinska dozvola

Nacionalni trenažni centar za vaterpoliste, koji će se graditi u Vrnjačkoj Banji, prvi je projekat koji je građevinsku dozvolu dobio elektronski.

view_image.php

Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, danas je obišla lokaciju na kojoj će se graditi Nacionalni trenažni centar za vaterpoliste, u koji će, po ranijem dogovoru, biti premešteni bazeni korišćeni u Beogradskoj areni tokom Evropskog prvenstva u vaterpolu.

„Samo godinu dana nakon usvajanja Zakona o planiranju i izgradnji već se izdaju elektronske građevinske dozvole“, rekla je Mihajlovićeva i objasnila da se one dobijaju za pet dana, odnosno da je maksimalni zakonski rok 28 dana, uz dostavljenu potrebnu dokumentaciju.

Prema njenim rečima, korupcija u oblasti izdavanja građevinskih dozvola je sada ravna nuli.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da je projekat izgradnje Nacionalnog trenažnog centra za vaterpoliste zajednički projekat Vlade Srbije, Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave.

Đurović je iskazao zadovoljstvo zbog toga što će Vrnjačka Banja postati druga kuća vaterpolista, i dodao da će za nekoliko meseci budući mladi talenti moći da treniraju u najboljim uslovima i postižu još bolje rezultate.

On je najavio da će biti izgrađena i Kuća odbojke – objekat koji će se graditi sredstvima Vlade Srbije, lokalne samouprave i Odbojkaškog saveza Srbije.

„Na taj način, Vrnjačka Banja će postati nacionalna kuća sporta“, poručio je Đurović i dodao da će postavljanje bazena biti završeno do kraja juna, što će predstavljati završetak prve faze radova.

U drugoj fazi će, kako je naveo, biti obezbeđeni svi drugi uslovi u vaterpolo centru, odnosno tribine i svlačionice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com