Agencija za privatizaciju nije izvršila nalog u slučaju RTV Vranje

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da Agencija za privatizaciju nije postupila po pozivu tog ministarstva da u roku od pet dana preduzme sve mere u cilju otklanjanja uočenih nepravilnosti u postupku prenosa besplatnih udela na zaposlene JP RTV Vranje.

RTV Vranje

U saopštenju se navodi da je Agencija posle tog poziva trebalo da prenese besplatne udele na zaposlene u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Ovaj dopis Ministarstvo je uputilo 17. septembra Agenciji, koja ga je nakon pet dana obavestila da je, na osnovu ponovnog uvida u kompletnu dokumentaciju kojom raspolaže, zaključila da u slučaju RTV Vranje nije bilo nikakvih nepravilnosti, odnosno pogrešne primena propisa.

Pokretanje nadzora iniciralo je Ministarstvo kulture i informisanja, koje je obavestilo Agenciju za privatizaciju da je prilikom utvrđivanja udela koji se prenose zaposlenima kod JP RTV Vranje počinila grešku primenjujući odredbe Zakona o privatizaciji, umesto odredbe Zakona o javnom informisanju i medijima i Uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija, čime je većinski deo kapitala prenet Akcionarskom fondu.

Ministarstvo privrede je navedene stavove Ministarstva kulture i informisanja smatralo osnovanim za pokretanje nadzora nad radom Agencije za privatizaciju, što je i učinilo, objašnjava se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com