Antić: Ne spekulišite o datumu i visini povećanja cene struje

Da li će do povećanja cene električne energije uopšte doći, u kom procentu i u kom momentu, javnost će biti blagovremeno obaveštena, saopštio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Aleksandar_Antić

On se oglasio, kako se ističe u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, povodom različitih informacija koje su se pojavile u javnosti poslednjih nekoliko dana, a tiču se povećanja cene električne energije.

„Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić uputio je molbu svim javnim poslenicima i medijima da ne spekulišu o datumu i visini povećanja cene električne energije, dok takvu odluku ne donesu nadležni organi“, piše u saopštenju.

Ministar Antić je dodao da je premijer Aleksandar Vučić „više puta naglasio da, imajući u vidu aranžman sa MMF-om, s jedne strane, a težak materijalni položaj naših građana s druge strane, odluka o mogućem povećanju cene će tek biti razmatrana“.

Međutim, Antićev kolega iz Vlade Srbije Dušan Vujović, ministar finansija, u intervjuu dnevnom listu Politika je rekao da će do poskupljenja cene struje doći 1. aprila i da će deo tog poskupljenja činiti akcize koje će iznositi 0,5 dinara po kilovat satu. S druge strane, Ljubo Maćić, direktor Agencije za energetiku Srbije, istakao je da do poskupljenja struje 1. aprila ne može da dođe zbog toga što EPS još nije podneo takav zahtev, a da bi se obračunavala nova cena električne energije potrebno je da prođe 30 dana od dana objavljivanja odluke o poskupljenju u Službenom glasniku.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com