Usvojeni rebalans i smanjenje plata i penzija

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2014. godinu, tačnije rebalans budžeta.

Usvojeni su i nacrti odluka o davanju saglasnosti na odluke  izmenama i dopunama finansijskih planova Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Fonda za socijano osiguranje vojnih osiguranika.

Vlada Srbije je usvojila i Predlog zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, Predlog zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja. Ovde je reč o zakonskim aktima koji uređuju najavljeno smanjenje plata u javnom sektoru i penzija.

Kako je saopšteno iz Nemanjine 11, primenom ovog seta predloga zakona, koji je poslat u Skupštinu Srbije na razmatranje, biće obezbeđena finansijska stabilnost ekonomskog sistema zemlje.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com