Russia Today o angažmanu Tonija Blera u Beogradu

Toni Bler je savetnik Srbije, a predvodio je NATO bombardovanje Beograda, naslov je priloga televizije Russia Today o savetničkom angažmanu bivšeg britanskog premijera u kabinetu Aleksandra Vučića, premijera Srbije.

„Toni Bler je potpisao ugovor o savetovanju premijera Srbije, 16 godina nakon što je bio na drugoj strani balkanskog sukoba. Bivši britanski premijer Bler bio je predvodnik NATO bombardovanja Beograda“, ističe se u prilogu ruske televizije na engleskom jeziku.

Russia Today dodaje da su zvaničnici u Srbiji istakli da ovaj ugovor plaćaju Ujedinjeni Arapski Emirati, ali je glasnogovornik konsultantske kompanije Tony Blair Associates rekao da je ovaj „projekat“ dogovoren direktno između Srbije i te kompanije.

„Dogovor je postignut nakon sastanaka Tonija Blera i premijera Srbije i nije deo nekog šireg sporazuma“, istakao je glasnovornik Tony Blair Associates-a.

Podsetimo, kako je portal Ekonomske Vesti već pisao, Toni Bler je angažovan i kao savetnik Vlade Albanije. Bler savetuje ili je savetovao i države poput Kazahstana, Azerbejdžana i Mongolije.

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija je nedavno ocenila da je angažovanje Tonija Blera u Vladi Srbije moralo da bude predmet javne nabavke.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com