Beograd na vodi otvara Treći samit Kine i zemalja CIE

Zvanično otvaranje Trećeg samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, pod nazivom „Beogradski susret“, biće održano u 16 časova u Sava centru, ali će učesnici prethodno u zgradi Geo-zadova prisustvovati prezentaciji projekta „Beograd na vodi“.

Taj neformalni deo programa počinje u 12 časova, a domaćini će biti ministar privrede Željko Sertić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Na zvaničnom otvaranju, u Sava centru od 16 časova, planirano je obraćanje premijera Srbije Aleksandra Vučića, premijera Poljske Eve Kopač i kineskog premijera Li Kećijanga, koji je inače prvi premijer Kine koji je posetio Srbiju u poslednjih 28 godina.

Prvog dana trajanja „Beogradskog susreta“ u Sava centru će biti održana tri panela – energetski, privredni i trgovinsko-turistički, a moderatori tih panela biće resorni ministri Aleksandar Antić, Željko Sertić i Rasim Ljajić. To je program prvog dana koji je objavljen na zvaničnom sajtu Trećeg sastanka šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, dok se u programu objavljenom na sajtu Vlade Srbije precizira da će biti održani paneli o trgovini, infrastrukturi i privredi.

Od 19:30 u Palati Srbija biće organizovan svečani prijem za sve učesnike „Beogradskog susreta“, a domaćin će biti potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Pored koktela, za goste iz celog sveta biće upriličen kulturno-umetnički program u izvedi Narodnog ansambla „Kolo“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com