Do kraja nedelje će biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju Studija B i Tanjuga

Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će u narednih nekoliko dana biti objavljeni javni pozivi za privatizaciju tridesetak domaćih medija, među kojima su Studio B i agencija Tanjug.

sertić

„U četvrtak će biti objavljen oglas za Studio B, a u petak za Tanjug i još trideset i nešto lokalnih medija, koji su se javili ili bili zainteresovani za to“, rekao je Sertić za RTS.

Govoreći o privatizaciji preostalih 526 društvenih preduzeća, Sertić je naveo da je za 338 firmi definisana sudbina, među kojima će 17 biti izuzeta od stečaja i naplate dugova od poverilaca u narednih godinu dana, a za 44 su već objavljeni javni pozivi za privatizaciju koji treba da budu završeni do 31. oktobra.

Od preostalih neka su sama otišla u blokadu, deo je podneo zahtev za predstečajni postupak kako bi pripremili radnike za stečaj, odnosno da ih pripreme za preuzimanje socijalnog programa, rekao je Sertić.

Ministar je istako da je Vlada Srbije u budžetu izdvojila oko 16 milijardi dinara za ovu godinu i još jednom pozvao radnike da iskoriste pravo na otpremnine.

Sertić je dodao de je Vlada Srbije donela odluku da se svim radnicima preduzeća iz portfelja Agencije ѕa privatizaciju, koja ove godine odu u stečaj, poveže radni staž, što je bio jedan od najčešćih zahteva radnika u tim preduzećima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com