Brezovica: Francuski investitor nekredibilan

Vlada privremenih organa samouprave u Prištini danas je do 30. maja sledeće godine produžila rok u kojem francusko-andorski konzorcijum treba da obezbedi finansiranje projekata predviđenih koncesionim ugovorom o ulaganju u ski-centar na Brezovici, koji je zaključen protivno volji Vlade Srbije i domaćim i međunarodnim pravnim normama, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ovakvoj odluci prištinske vlade na današnjoj sednici se oštro usprotivio ministar administracije i lokalne samouprave Ljubomir Marić.

Vlada Republike Srbije je u kontinuitetu upozoravala da je reč o pravno problematičnom postupku i nekredibilnom investitoru koji nema finansijske i druge potrebne kapacitete, ističe se u saopštenju.

Priština je, podseća Kancelarija za KiM, u okviru plana da privatizuje ski-centar na Brezovici donela i odluku o eksproprijaciji zemljišta i objekata, među kojima su hotel „Molika“, planinarski dom „Stojkova kuća“ i žičare.

Vlada Srbija će nastaviti da podržava postupke koji imaju cilj da se pronađe pravni lek za nasilje koje Priština manifestuje u jednostranom postupku privatizacije skijališta. U toku su, naime, sporovi koje je pred sudovima na KiM pokrenuo „Fond Ineks Intereksport“, a „Skijališta Srbije“ najavila su međunarodnu arbitražu ovim povodom.

Vlada Srbije će uskoro, umesto pravnog nasilja Prištine, ponuditi rešenje za Brezovicu u vidu investicionog programa, koji će zainteresovanima za ulaganje u to skijalište i druge poslove na KiM pružiti dovoljno pravnih garancija za bezbedno investiranje., zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com