Dosta je bilo: Vučić u Obrenovcu iskopao rupu za još jednu suludu subvenciju

Saopštenje Pokreta „Dosta je bilo – Sađa Radulović“ prenosimo u celosti:

„Današnje Vučićevo predizborno kopanje kamena temeljca u Obrenovcu, predstavljeno kao njegov veliki poduhvat u dovođenju stranih investitora, u stvari je kopanje rupe u koji će Srbija baciti 22,7 miliona evra, plus vrednost 14 hektara zemljišta u slobodnoj Zoni Beograd, utvrđen nasip na Savi, trogodišnje oslobađanje od plaćanja komunalnih troškova i druge olakšice kiparskoj ofšor kompaniji “Mei Ta Europe doo”.

dosta je bilo

Za tih 22,7 miliona evra kiparska ofšor kompanija zaposliće 770 radnika do 2021. godine, a ne 1.400 kako je rečeno danas nad predizbornim “kamenom temeljcem”, što znači da će Srbija svako radno mesto subvencionisati sa više od 27.000 evra, e da bi domaći radnici dobijali minimalac.

Ove podatke je Vučić sakrio od svojih glasača, ali oni su poznati zahvaljujući novinarima Istinomera koji je nedavno objavio zvanično potpisane primerke Okvirnog sporazuma o investiranju između Srbije i “Mei Ta Europe doo”, kao i Ugovor o dodeli sredstava . Iz ugovora se vidi da Srbija daje mnogo, a teško je utvrditi šta i koliko dobija za uzvrat.

„Investicija“ kiparske ofšor kompanije najverovatnije ne postoji jer uz ovakve Vučićeve subvencije mogu da pokrenu biznis bez ikakvog ulaganja sopstvenih sredstava. Izvozom će biti odnet sav profit, a zapošljavaće malo ljudi sa niskim zaradama.

I pored sveg tog ulaganja Srbija neće imati nikakav vlasnički deo, ali ni deo od dobiti. „Mei Ta Europe“ d.o.o. Obrenovac je oslobođena plaćanja PDV-a, carine, taksi, kao i PDV-a na utrošene energente u skladu sa Zakonom o slobodnim zonama.

Ovo je još jedna od duboko štetnih Vučićevih subvencija kojima zadužuje Srbiju, pravi od naših radnika slabo plaćenu radnu snagu i omogućava profit stranoj kompaniji. Pokret Dosta je bilo se se oštro protivi ovakvim koruptivnim aranžamanima kojima nas Vučić duboko zakopava u svoje propagandne, predizborne rupe. Kad dođemo na vlast učinićemo sve da ovakve ugovore raskinemo i zaštitimo srpsku privredu.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com